LIFESTYLE

Živa barbika: Sređujem se svakog dana više od tri sata

B92

21.2.2018

Osamnaestogodišnja Čehinja Gabriela Jirakova (Jirackova) već dvije godine, svakog mjeseca, izdvaja više od 1.000 funti da bi izgledala kao "barbi" lutka. Ne prestaje s estetskim zahvatima, a već ima zakazanu još jednu korekciju grudi koje želi da uveća.

Sa 16 godina Gabriela je stavila umetke u kosu, vještačke trepavice, koristila je trajnu šminku i filere za usta.

Ubrzo je povećala i grudi za dva broja, a sada planira da "investira" i u svoju zadnjicu, uklonit će nekoliko rebara da bi imala tanji struk i da bi izgledala kao prava živa lutka.

- Barbika me inspirira na moje promjene. Od malena sam voljela da se igram s njima, imam kolekciju od više od 300 različitih barbika. Kada sam vidjela kako neke djevojke prave od sebe žive lutke, poželjela sam i ja. Ne vjerujem previše u prirodan izgled, danas ništa nije prirodno. Ovo je definitivno moj svijet - rekla je Gabriela za "The Sun", a otkrila je i da joj je najveća želja da se preseli u Ameriku.

Da bi izgledala kao što se predstavlja na svom Instagram profilu dnevno joj je potrebno tri i po sata rada na sebi i kaže da to nije nimalo lagan i jednostavan posao.

Roditelji su joj zabrinuti i već su počeli da joj brane neke stvari.

Sretni su što prati svoje snove, ali nisu bili spremni da prihvate sve njene promjene i izazove s kojima se suočava.

- Ja sam uvijek bila zadovoljna svojim izgledom. Nisam počela s promjenama zbog niskog samopouzdanja ili tako nečega. Jednostavno volim ovakvu ljepotu. Osjećam se seksipilnije nego ikada prije. A to ima veze i s većim grudima i šminkom - objasnila je.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.