TOKIO

Jeste li znali da je Goku ambasador Olimpijskih igara 2020. godine?

Piše: A. G.

20.3.2018

Većina ljudi sjeća se animirane serije "Dragon ball Z", da li kroz svoje djetinjstvo ili kroz svoju djecu, ali sve one koji znaju o čemu se radi ova vijest će obradovati. Iako na prvi pogled izgleda kao šala, to nikako nije. 

Njegov otac zove se Akira Toriyama, a sada ima razlog da bude veoma ponosan na sina. Ima rep majmuna i borio se protiv nekih od najvećih opasnosti za svijet. Ovaj put pobijedio je Pikachua i sve ostale Pokemone za mjesto ambasadora Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju. Naravno, govorimo o omiljenom liku našeg djetinjstva Son Gokuu.

Iako su Olimpijske igre daleke još tri godine, Komitet je donio odluku. Goku je svjetski poznat japanski karakter i vrijedna je investicija. Osim njega, pojavljivat će se i druge ikone japanske kulture kao što su Naruto, Sailor Moon, One Piece's Luffy i Super Mario. 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4


Cilj je osvojiti mlađu publiku

Za vrijeme Olimpijade u Riu, 21. augusta 2017. godine, japanski premijer Shinzo Abe, obznanio je da će njihova kultura biti veoma bitna za 2020. godinu. Abe je tada izašao iz zelene cijevi obučen u kao Super Mario. Ciljajući na mlađu publiku, Olimpijski komitet nada se da će ovo izdanje igara spojiti sve ljude. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.