TEHNOLOGIJA

Chrome će automatski blokirati svaki video sa zvukom

Avaz.ba

23.3.2018

Google Chrome je prestao sa automatskim pokretanjem videa sa zvukom na specifičnim sajtovima, preko desnog klika, kada je Chrome 64 objavljen.

Sada je kompanija objavila kod, sa kojim predstavlja novi set kriterijuma koje bi sajtovi trebalo da ispunjavaju kako bi mogli da puštaju video sa zvukom. Lista je toliko duga da praktično nijedan tab neće automatski reprodukovati video sa zvukom, kada Chrome 66 bude objavljen.

Prema navodima sa Chromium Bloga, korisnik će morati da klikne (ili pritisne) na sajt tokom pretrage kako bi započeo "autoplay" videa sa zvukom. Na mobilnim uređajima, sajt će morati da bude dodat na Home Screen. Desktop korisnici će morati često da puštaju sadržaj kako bi se video pokretao sa zvukom.

Ostale novine, koje Chrome 66 uključuje, su prikaz upozorenja za rušenje uzrokovano eksternim softverom koji ubacuje kod i odbacivanje poverenja za Symante sertifikate. Beta Chrome 66 pregledača je već dostupna, dok bi stabilna verzija trebalo da se pojavi u narednim nedeljama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.