NIJE ZNALA ODBITI

Bogatstvo je potrošila na svadbe, sada živi kod roditelja

CdM

18.4.2018

Džordžina Čajlds (Georgina Childs) iz Velike Britanije zbog svadbi je upala u dugove iz kojih se jedva vadi. 

Ono što je ostavilo najveći šok jeste da nijedna svadba nije bila njena. Menadžerka se zbog duga od oko 10.000 eura vratila da živi kod roditelja. Za četiri godine bila je na 20 svadbi i 12 djevojačkih večeri, prenose mediji u regionu.

Ona je priznala da kada dobije pozivnicu, ne umije da je odbije. 

- Počnem sva da drhtim kada dobijem pozivnicu. Voljela bih da mogu reći ne, ali kako reći svojim prijateljima da se njihovo vjenčanje ne uklapa u tvoj budžet? - ispričala je ona.

Džordžina je rekla da svako vjenčanje napravi veliku rupu na njenom računu, a treba platiti putovanje, smještaj, haljinu i poklon, a djevojačko veče je posebna priča. Od ljeta 2014. godine Džordžina je potrošila oko 6.000 eura na vjenčanja i 4.000 na djevojačke večeri. 

- Voljela sam da idem na vjenčanja, ali su ona od te godine postala toliko učestala da mi je kalendar bio prebukiran. Novac je samo odlazio, a ja sam počela da paničim. Poslije dvije godine račune u hotelu i pića počela sam da plaćam kreditnom karticom, ali nisam mogla sve da otplatim - ispričala je Čajlds.

Ona je bila djeveruša devet puta do sada, a tada su troškovi još veći. Kako bi smanjila troškove, morala je da se iseli iz svog doma u Londonu i vrati se kod roditelja. Na kraju je istakla kako uživa na vjenčanjima, ali bi voljela da ne postoji toliki pritisak da se bude savršeni gost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.