KORISNO ZNATI

Jednostavan trik kako da voda u boci tokom ljetnih dana ostane hladna i osvježavajuća

Mnogi su oduševljeni idejom

Hidratacija je jako važna tokom toplih dana. Instagram

Dž. R.

3.6.2024

Stižu nam topli dani i naravno naša potreba za pijenjem vode se povećava, a nema ništa bolje od hladnog pića koje će nas osvježiti, međutim kada ste u pokretu, teško je vodu održati hladnom.

Savršeno rješenje

Srećom, video koji je postao viralan na TikToku otkriva jednostavan trik za održavanje boce s vodom hladnom. Ovaj trik je super jednostavan i savršen za ljetne mjesece, jer je bitno ostati hidriran po sunčanom vremenu kad se jako znojimo i gubimo puno vode iz tijela.

Djevojka u videu puni svoju višekratnu bocu vode prije nego što je baci u zamrzivač, ali je polegne na stranu. Ako to učinite, smrznut će se voda na jednoj strani boce.

Kada se zamrzne, ostatak možete napuniti svježom vodom dok druga strana boce ostane smrznuta. Ono što dobijete je veliki komad leda koji hladi vaše piće i koji se neće tako brzo otopiti, a vodu nadolijevate unutra.

Oduševljeni korisnici

Korisnici su bili zapanjeni koliko je to jednostavno, a ne padne ti na pamet ili se jednostavno ne sjetiš ohladiti vodu unaprijed.

Otkako je video podijeljen, prikupio je mnogo pregleda. Ljudi su brzo podijelili svoja razmišljanja, neki su rekli da to "uvijek" rade i da nije ništa inovativno, dok su drugi bili pozitivno iznenađeni.

@kate_cleanhome Best summer hack 🧊😍🤩#LifeHack ##hotweather #ice #summerhack #summervibes #aesthetic #asmr #lifehacks #LearnOnTikTok #satisfying ♬ Pedro - Jaxomy & Agatino Romero & Raffaella Carrà
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.