NAMIRNICE SVE SKUPLJE

Ne možete uštedjeti na namirnicama: Pokušajte jedan od ovih sedam savjeta

Ako želite uštedjeti prilikom kupovine namirnica, ključno je dobro isplanirati nabavku, ali i pametno izabrati proizvode

Instagram

N. H.

18.5.2024

Ako želite uštedjeti prilikom kupovine namirnica, ključno je dobro isplanirati nabavku, ali i pametno izabrati proizvode.

Provjerite koliko novca trošite na hranu

Prvi korak u smanjenju troškova za namirnice je upoznavanje s trenutnim izdacima. Pregledajte stare račune i transakcije s kreditnih kartica kako biste utvrdili koliko trošite te postupno uvedite male promjene koje će vam pomoći u smanjenju tih izdataka, piše HuffPost, a prenosi Index.hr.

Napravite plan obroka

Planiranje obroka za cijelu sedmicu može vam pomoći da iskoristite sve što kupite, čime smanjujete otpad i izbjegavate impulsivnu kupovinu.

Provjerite šta već imate prije kupnje

Tiffany Doerr Guerzon, autorica knjige Uštedite novac na namirnicama bez gubljenja uma, savjetuje da prije odlaska u trgovinu provjerite što već imate u frižideru izamrzivaču. Ovako ćete kupiti samo ono što vam je zaista potrebno i izbjeći kupnju stvari koje već posjedujete.

Smanjite količinu mesa u jelu

Smanjenje količine mesa u receptima ne samo da je zdravije već može pozitivno utjecati i na vaš novčanik. Primjerice, umjesto cijelog, koristite pola kilograma govedine.

Kupujte smrznuto voće i povrće

Smrznuto voće i povrće obično je jeftinije i duže traje od svježeg. Stoga je kupnja smrznutog često ekonomičnija od kupnje svježeg.

Kupujte pojedine proizvode u velikim količinama

Ako često koristite začine, kupovina većih pakiranja obično je isplativija od kupovine malih i skupih teglica. Ovo se može primijeniti i na suhu tjesteninu, zob, rižu i druge žitarice.

Ne kupujte proizvode na razini očiju

Proizvodi postavljeni na razini očiju obično su skuplji. "Ljudska priroda i želja za brzom kupovinom često nas navode da posegnemo za tim proizvodima", kaže Guerzon. "Sljedeći put u trgovini pogledajte gdje su proizvodi postavljeni i potražite bolje ponude više ili niže na policama."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.