FORMULA 1

Albon potpisao novi ugovor sa Williamsom

Aleksander je svojim nastupima zaslužio produženje ugovora

Albon. Platforma X

Di. R.

15.5.2024

Aleksander Albon (Alexander) je potpisao višegodišnji ugovor s F1 ekipom Williams, danas je zvanično potvrđeno.

Taj ugovor će značiti da će Albon ostati dio ove F1 ekipe do najmanje do 2026. godine. Aleksander je dobio mjesto u Williamsu na početku 2022. godine.

Albon je u formi što dokazuje i niz dobrih nastupa prošle sezone, kada je osvojio 27 od ukupno 28 bodova svom timu. To im je donijelo sedmo mjesto u poretku konstruktora i najbolji plasman od 2017. godine.

Aleksander je svojim nastupima zaslužio produženje ugovora.

- Veoma sam sretan što ostajem u Williams Racingu i nastavljam raditi s talentovanim i posvećenim timom ljudi. Početak godine je bio težak, no otkako sam stigao u Williams, napravili smo značajan napredak zajedno i vidio sam velike promjene iza scene kako bismo napredovali u poretku. Ovo je dugoročni projekt u koji zaista vjerujem i želim igrati glavnu ulogu u njemu. Zbog toga sam potpisao višegodišnji ugovor. Za naše putovanje treba vremena, no siguran sam da gradimo pravi tim za napredak i ostvarenje sjajnih stvari u godinama koje dolaze - rekao je Albon.

Aleksander Albon. Instagram

Jako zadovoljan ovim novostima je bio i direktor tima Džejms Vovls (James Vowles.)

- Oduševljeni smo što smo osigurali da Aleks ostane u Williams Racingu. On je izvrstan talent, mnogo doprinosi za tehnički napredak i posvećen je timu. Ovo je pokazatelj povjerenja u tim na putu da postanemo konkurentni. Otkako je došao, Aleks je konstantno pokazivao performanse pod pritiskom. Potpisivanje ugovora s njim je veliki dio slagalice u našem nastojanju da napredujemo - rekao je Vovls.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.