SVEČANOSTI

Karađoz-begova medresa u Mostaru ispratila 379. generaciju

Učenici generacije Amina Šuta iz Mostara i Ahmed Delić iz Bugojna

Medresa, Mostar - Avaz
Medresa, Mostar - Avaz
Medresa, Mostar - Avaz
Medresa, Mostar - Avaz
Medresa, Mostar - Avaz
+1
Meliha Smajkic

18.5.2024

Nakon jučerašnjeg svečanog maturskog defilea od Lučkog mosta do Musale, danas je svečanom akademijom održanoj u dvorani Univerzitetsko-sportsko-rekreativnog centra (USRC) „Midhad Hujdur Hujka“ ispraćena 379.generacija maturanata Karađoz-begove medrese u Mostaru.

To je i 26. generacija od poslijeratnog reaktiviranja ove jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Hercegovini, a prema riječima direktora Medrese, hfz.Aida ef.Tuleka. maturanti koje danas ispraćaju postigli su izuzetne uspjehe tokom svog četverogodišnjeg školovanja.

Njihova glavna odlika, kazao je, jeste uspjeh u samoj nastavi.

-Polovina generacije ima odličan uspjeh od prvog do četvrtog razreda, a među njima su vrsni poznavaoci stranih jezika, oni koji su učestvovali na svjetskom takmičenju u debati u Kataru, pobjednici debata u na raznim nivoima u državi, izvrsni sportisti, pjesnici koji su osvojili brojne nagrade. Među njima je i djevojka Dalila Osmanagić, koja je kao maturantica imala prvu samostalnu likovnu izložbu, među njima očekujemo i hafize. Ali ono što želim kazati jeste da je njihova ljubav prema čovjeku nadišla sve ove uspjehe-rekao je, između ostalog, ef.Tulek.

Učenici generacije su Ahmed Delić iz Bugojna i Amina Šuta iz Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.