NESREĆA U ČIKAGU

Ovo je mladić koji je usmrtio kumče Šabana Šaulića: Ugasio farove, dao gas do daske, pa se zakucao u Markov automobil

Tijang Kim je hospitalizovan, ali s lakšim povredama, zajedno s još dvije osobe koje su u kritičnom stanju

Izazvao sudar Tijang Kim. Ringier

N. Aj.

18.5.2024

Marko Niketić (17), kumče pokojnog pjevača Šabana Šaulića, nastradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u 12. maja u Čikagu kada je na njegovo vozilo pri velikoj brzini naletio Mustang. U ovoj nesreći teško su povrijeđene još dvije osobe, dok je vozač koji je izazvao sudar Tijang Kim (21) iz Nortbruka, prošao s lakšim povredama.

Kako navode američki mediji, Tijang Kim je vozio velikom brzinom nakon čega je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Marko.

Tijang Kim je hospitalizovan, ali s lakšim povredama, zajedno s još dvije osobe koje su u kritičnom stanju.

Kim je, prema riječima svjedoka koji se našao na putu u trenutku kada je do nesreće došlo, ugasio je farove na svom vozilu i dao gas do daske.

- Nije poznatno zbog čega je vozač ugasio svjetla na Mustangu i dodao gas, pa se zakucao u automobil. Moguće da je neki izazov bio u pitanju ili je s nekom drugom namjerom to uradio, ali to sad niko ne može da potvrdi. Ipak, jako je čudan taj njegov potez - ispričao je tada izvor.

U trenutku sudara, u Mercedesu s Markom je bio jedan saputnik, dok se u Mustangu također pored vozača nalazio još jedan putnik.

Prema navodima svjetskih medija, u kolima s Markom je bila njegova djevojka.

Član porodice potvrdio je da se 17-godišnja djevojka koja je bila Markova saputnica, trenutno nalazi u bolnici na intenzivnoj njezi i da je ona bila njegova djevojka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.