TRKAĆI AUTOMOBIL

Porsche 911 GT3 RS nije predstavljen na festivalu, a onda je snimljen bez ikakve kamuflaže

Broj ulaza, rebara i aerodinamičkih elemenata vrlo je impresivan

Novi GT3 "uhvaćen" na stazi. PRINTSCREEN

M. K.

29.6.2022

Mnogi su mislili da će tokom ovogodišnjeg Goodwood festivala brzine Porsche službeno predstaviti svijetu najtvrdokorniju verziju novog 911.

Međutim, to se nije dogodilo.

Zato moramo još malo pričekati na premijeru Porschea 911 GT3 RS. Međutim, već znamo kako izgleda. Da, snimke kruže internetom već dosta dugo, ali sada je ovaj automobil uhvaćen bez ikakve kamuflaže. Više ne možete vidjeti trake ili maske na karoseriji automobila. Automobil vidljiv na priloženom videu najvjerovatnije je već u proizvodnom obliku, prenio je Automobili.ba.

Broj ulaza, rebara i aerodinamičkih elemenata vrlo je impresivan. Novi GT3 RS izgleda kao da je povučen s trkaće staze i poslan u odjel na registraciju privatnih automobila.

Naravno, najviše šokira veličina stražnjeg spojlera. Još uvijek smo šokirani da je tako veliki “spojler” dobio odobrenje za saobraćaj. Na ulici će izgledati stvarno spektakularno.


Ispod poklopca motora 911 GT3 RS krije se 4,0-litreni 6-cilindarski boxer. U GT3 verziji generiše 510 konjskih snaga, ovdje će biti nešto više, ali bez značajnijeg skoka.

Do premijere nove Porsche verzije dijeli nas par sedmica. Nakon vožnje Porsche modela, ne možemo zamisliti kakvo iskustvo pruža GT3 RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.