NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

Proizveden posljednji primjerak Lamborghini Aventadora

Proizvedeno je 11.465 primjeraka, a nakon 11 godina proizvodnje Aventador, kao i posljednji Lamborghini s atmosferskim V12 dijamantom ide u penziju

E. Ć.

14.10.2022

Za posljednji proizvedeni automobil izabrana je izvedba Ultimae Roadster, a sredio ju je Ad Personam. Twitter

Prošlog mjeseca je proizveden posljednji primjerak Lamborghini Aventadora koji nije ostavio nikoga ravnodušnim, a sa sobom donosi i posebnu poruku. 

Proizvedeno je 11.465 primjeraka, a nakon 11 godina proizvodnje Aventador, kao i posljednji Lamborghini s atmosferskim V12 dijamantom ide u penziju. 

Za posljednji proizvedeni automobil izabrana je izvedba Ultimae Roadster, a sredio ju je Ad Personam. Ona predivna nijansa je Azzuro Flake, a povod je više nego jasan – počast unikatnoj Miuri Roadster iz 1968. godine.

Aventador je dobio donji dio karoserije u Miurinoj Grigio Liqueo boji, a nijanse se razlikuju u pogledu sjaja zbog potreba homologacije.

Detalji karoserije ostavljeni su u golom karbonu, dok je za krov i poklopac motora izabrana bijela boja. Na sve dodajte mat srebrne ispušne topove i srebrene kotače i dobit ćete jedan od najljepših supersportskih automobila današnjice.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.