Opel Adam Rocks u prodaji krajem 2014.

Platneni "Swing Top" krov se otvara za samo pet sekundi

(A. Sm.)

 

Opel je objavio da je od početka 2013. godine primio preko 100.000 narudžbi za svoj lifestyle automobil Adam. Pojačanje ovom modelu stiže krajem godine, kada će se na tržištu pojaviti njegova "kross" verzija, Adam Rocks.

Ovaj mini krossover osmišljen je tako da vozačima omogući silazak sa asfalta i nezahtjevnu terensku vožnju. Na to ukazuje zaštitna plastika oko donjeg dijela karoserije u boji antracita i metalik srebrni zaštitni paneli na prednjem i zadnjem braniku.

Zahvljajući brojnim opcijama za individualizaciju, koje obuhvataju veliki izbor i različite kombinacije boja spoljašnjosti i unutrašnjosti, kao i alu felgi, i model Rocks se može prilagođavati u istoj mjeri kao i standarna verzija Adama.

Za razliku od Adama, Rocks ima platneni, "Swing Top" krov, koji se otvara pritiskom na dugme za samo pet sekundi.

Ispod haube nalazi se potpuno nov proizvod. Pored već poznatih benzinskih motora, Opel će po prvi put ponuditi ekonomični 1.0 ECOTEC turbo-benzinac sa direktnim ubrizgavanjem u paru sa potpnuno novim manuelnim mjenjačem sa šest brzina i smanjenim trenjem.

Ovaj trocilindarski motor, u cjelosti je izrađen od aluminijuma, a isporučuje 66 kW/90 ks, u slabijoj, i 85 kW/115 ks, u jačoj konfiguraciji.

Kada se krajem godine nađe u prodaji, Adam Rocks bit će dostupan sa Opelovim IntelliLink multimedijalnim sistemom koji je već predstavljen u modelu Adam.

Sistemom se upravlja pomoću 7 inčnog ekrana u boji osjetljivog na dodir, a kompatibilan je sa najnovijim Android i Apple smartphone uređajima.

NA VRH

Podijeli članak na