AUTO-MOTO

Pustolov kojem je lijepo i izvan asfalta

Počinje proizvodnja nove Škode Octavije Scout

M. T.

28.8.2014

U proizvodne pogone fabrike u Mladoj Boleslavi uskoro ulazi nova Škoda Octavia Scout, koji je isključivo baziran na kombi verziji Octavije.

Uprkos tome što će imati snažnije motore, potrošnja goriva i emisija ispušnih plinova bit će niži za 20 procenata. U tipičnom Škodinom stilu, ovaj crossover nudit će mnogo prostora, izvanrednu funkcionalnost, najnovije sisteme sigurnosti i komfora uz izuzetan omjer uloženog i dobivenog.

53.600 primjeraka ovog modela do sada je prodato širom svijeta

Nova Octavia Scout pravi je pustolov za porodicu i slobodno vrijeme i jednako se dobro ponaša u vožnji u gradu i izvan ceste. Pogon na sve točkove, baziran na inovativnoj Haldex spojci, snažni motori, veće rastojanje od tla, veći uglovi nagiba, kapacitet vuče do dvije tone i paket za loše puteve čine posljednji Škodin model jednim od najsvestranijih vozila u svojoj klasi.  

Octavia Scout dio je Škodine palete vozila od 2007. Od tada pa do kraja 2013. godine, kupcima širom svijeta isporučeno je skoro 53.600 primjeraka ovog modela. To predstavlja, otprilike, osam posto ukupno prodatih svih Octavija u tom periodu.

Automobil će biti predstavljen krajem avgusta, a već tada na tržište će izaći njegovi prvi primjerci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.