AUTO-MOTO

Počela proizvodnja novog Mustanga

U fabrici Flat Rock u Michiganu

(A. Sm.)

28.8.2014

Ford je pokrenuo proizvodnju šeste generacije Mustanga u fabrici Flat Rock u Michiganu. Novi Mustang imao je premijeru još krajem 2013, a Ford je protekli period iskoristio za što bolju promociju ovog modela od kojeg kompanija ima velika očekivanja.

Naime, šesta generacija američke automobilske ikone po prvi put u svojoj pedesetogodišnjoj historiji bit će plasirana kao globalni model. Predviđeno je da Mustang bude ponuđen kupcima u više od 120 zemalja širom svijeta, uključujući i tržišta na kojima se vozi lijevom stranom puta.

Tako će po prvi put u fabrici Flat Rock početi da se izrađuje i verzija sa volanom na desnoj strani, namijenjena zemljama kao što su Velika Britanija, Australija i Južna Afrika.

U zavisnosti od tržišta, kupcima će biti dostupne verzije sa tri benzinska motora.

U ponudi će biti 3.7 litarski V6 sa 300 ks, zatim 2.3 litarski EcoBoost sa 310 ks i najsnažniji 5.0 V8 koji proizvodi 435 ks i koji će pogoniti Mustang GT.

Predviđen je i još jači Mustang GT350, takođe sa V8 motorom, čija premijera se očekuje tokom jeseni a u prodaji bi trebalo da se nađe 2015. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.