AUTO-MOTO

KIA na Sajmu u Frankfurtu: Stonic novi član porodice

Stinger: Najbrža serijska KIA

Piše: M.T.

19.9.2017

KIA je na Sajmu automobila u Frankfurtu prikazala nekoliko noviteta, među kojima su unaprijeđeni Sorento, Picanto X-Line, potpuno novi model Stonic te atraktivni koncept Proceed.  

Naglasak je bio na modelu Stonic, koji je u Frankfurtu prvi put predstavljen široj publici. Ovaj model namijenjen je sve brže rastućem segmentu automobila u Evropi, segmentu crossovera. Automobil kod nas očekujemo već u oktobru.

Koncept KIA Proceed nastao je u dizajnerskom centru u Frankfurtu i nudi najavu dizajna buduće generacije porodice cee’d. Svjetska premijera koncepta razotkrila je KIA-inu novu varijantu karoserije - produženi sportski hot hatch s niskom linijom krova, mišićavim proporcijama i kompaktnim izgledom.

Premijerno se razgaljuju i Picanto X-Line, crossover verzija popularnog malog modela, te unaprijeđeni Sorento, koji će biti dostupan i u GT Line varijanti te u verziji sa sedam sjedišta, a čija globalna prodaja započinje krajem godine.

U Frankfurtu je predstavljen i sportski model Stinger, koji će u Evropi biti raspoloživ sa tri motora, od kojih najjači razvija 370 konjskih snaga. To je najsnažnija i najbrža serijska KIA do sada.


Stonic: Potpuno novi model. Stonic: Potpuno novi model

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.