Predstavljamo: FIAT 500L City Cross

Avaz.ba

FIAT 500L definitivno je postao krosover, pogotovo sa novim paketom opreme City Cross koji ima povećan klirens za 25 mm u odnosu na druge verzije. 

Prošlo je svega par mjeseci od predstavljanja redizajniranog Fiata 500L a sada nam stiže još jedna nova verzija – Fiat 500L City Cross, baziran na nekadašnjem Trekkingu, odnosno modelu Cross poslije restilizacije. Kao što mu i samo ime kaže, ovo je urbani krosover. 

Tu su specijalni branici, drugačija prednja maska ali i ogibljenje povišeno za 25 milimetara. 

Alu-felge prečnika 17 inča su standard. Crne su boje, baš kao i poklopci retrovizora i krov. Sicilia Orange je potpuno nova boja, a auto može da se poruči i u devet drugih pastelnih i metalik boja. Komandna tabla je ili u bijeloj ili u crnoj boji. Standard su manuelna “klima”, tempomat, volan obložen specijalnom techno kožom, bluetooth konekcija, LED dnevna svjetla i multimedijalni displej dijagonale sedam inča. 

Motori su isti kao i u drugim verzijama – 1,4 atmosferski i turbo benzinac sa 95 i 120 KS, 0,9 Twin Air od 105 KS, kao i 1,3 i 1,6 dizelaši sa također 95 i 120 KS. U ponudi je TNG verzija izvedena sa 1,4 turbo-benzincem.

NA VRH

Podijeli članak na