AUTO-MOTO

Kad spojite Lamborghini i Mustang dobijete Tractorri

Avaz.ba

5.10.2017

Grupi ljudi palo je na pamet da napravi svoje čudovište po ugledu na doktora Frankenštajna, samo što su oni umjesto dijelova ljudskih tijela koristili dijelove Mustanga i Lamborghini Gallardo, da bi na kaju dobili vozilo koje je nazvano Tractorri. 

Mada bi pogodniji naziv možda bio Mustardo. 

Ovdje je riječ zapravo o modelu Mustanga iz 2007. godine, ali je mehanika u potpunosti preuzeta iz Lamborghinija. Da, to znači da je V10 agregat montiran na sredini automobila i da šalje snagu na sva četiri točka. Također, enterijer je u velikoj mjeri prebačen iz modela Gallardo, a rezultat je, pa, interesantan, ako ništa drugo. Ako je cilj bio stvaranje jedinstvenog Mustanga, onda je, možemo reći, misija ostvarena. 

Kao što se i vidi na fotografijama, dosta toga urađeno je na karoseriji Mustanga kako bi u nju mogao biti stavljen motor koji se nalazi na mjestu gdje je inače zadnja klupa i prtljažnik. Međutim, kada se gleda sprijeda, on djeluje kao samo još jedan od naštimovanih Mustanga, ali je zadnji dio taj koji pravi razliku, i ne mislimo to na dobar način. 

Iako bi mnogi pomislili da se na ovom projektu radilo u nekoj garaži, na njegovom razvoju je radio tim stručnjaka, pa i ne čudi da je ovaj automobil bio na SEMA izložbi 2007. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.