Kad spojite Lamborghini i Mustang dobijete Tractorri

Avaz.ba
05.10.2017 12:38

Grupi ljudi palo je na pamet da napravi svoje čudovište po ugledu na doktora Frankenštajna, samo što su oni umjesto dijelova ljudskih tijela koristili dijelove Mustanga i Lamborghini Gallardo, da bi na kaju dobili vozilo koje je nazvano Tractorri. 

Mada bi pogodniji naziv možda bio Mustardo. 

Ovdje je riječ zapravo o modelu Mustanga iz 2007. godine, ali je mehanika u potpunosti preuzeta iz Lamborghinija. Da, to znači da je V10 agregat montiran na sredini automobila i da šalje snagu na sva četiri točka. Također, enterijer je u velikoj mjeri prebačen iz modela Gallardo, a rezultat je, pa, interesantan, ako ništa drugo. Ako je cilj bio stvaranje jedinstvenog Mustanga, onda je, možemo reći, misija ostvarena. 

Kao što se i vidi na fotografijama, dosta toga urađeno je na karoseriji Mustanga kako bi u nju mogao biti stavljen motor koji se nalazi na mjestu gdje je inače zadnja klupa i prtljažnik. Međutim, kada se gleda sprijeda, on djeluje kao samo još jedan od naštimovanih Mustanga, ali je zadnji dio taj koji pravi razliku, i ne mislimo to na dobar način. 

Iako bi mnogi pomislili da se na ovom projektu radilo u nekoj garaži, na njegovom razvoju je radio tim stručnjaka, pa i ne čudi da je ovaj automobil bio na SEMA izložbi 2007. godine.

NA VRH