AUTO-MOTO

Lamborghini priprema sedan sa pet vrata?

Avaz.ba

9.10.2017

Da li se sjećate sjajnog koncepta po imenu Estoque? Lamborghini je do ideje o superautomobilu sa petoro vrata došao još prije devet godina, kada je ovaj koncept i predstavljen na Sajmu automobila u Parizu 2008. godine. 

Zapravo, taj koncept je zamišljen za serijsku proizvodnju, ali je kompanija ipak odlučila da krene u drugom smjeru i odlučila se za terenac Urus, čije se predstavljanje očekuje u toku decembra ove godine. 

Međutim, sada se pojavljuju informacije da i dalje postoji mogućnost da na putevima vidimo limuzinu koja će nositi logo kompanije Lamborghini. 

Prema glasinama, Lamborghini je već počeo sa radom na konceptu za takav automobil, pa se i njegovo predstavljanje može očekivati tokom 2021. godine. Naime, vjeruje se da će taj automobil biti baziran na MSB platformi koja se već nalazi u modelima kao što su Porsche Panamera i Bentley Continental GT. Međutim, još uvijek ništa nije zvanično potvrđeno od strane ove kompanije, i vjeruje se da ona još uvijek nije dala zeleno svjetlo za ovaj projekt iz razloga što postoji mogućnost da se novac upotrijebi u druge svrhe, odnosno, da se konstruira nova struktura od ugljikovih vlakana čijom bi upotrebom automobili bili znatno lakši. 

Naime, tokom 2018. godine ćemo imati prilike da vidimo još jednu ograničenu seriju automobila, nešto slično modelima Centenario i Veneno. Svakako je trenutno prioritet privođenje kraju radova na terencu Urus, koji se sada nalazi u posljednjoj fazi prije proizvodnje. Njegovo zvanično predstavljanje je zakazano za 4. decembar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.