AUTO-MOTO

Svi iščekuju novog Touarega koji donosi ofanzivu inovacija

Avaz Sport

12.2.2018

Svjetska premijera nove generacije Touarega dogodit će se 23. marta u Pekingu.

  Nakon "penzionisanja" Phaetona status Volkswagenove perjanice preuzeo je Touareg, a u novom izdanju predvodit će modelsku ofanzivu marke, kako tehnološki, tako i kada govorimo o dizajnu, prenosi Index.hr.

Što to konkretno znači teško je dokučiti. U službenom saopćenju stoji kako je glavni VW-ov dizajner Klaus Bišof (Bischoff) sa svojim timom donio ekspresivan dizajn, a modelu snažan karakter. Kolika je dizajnerska mašta u Volkswagenu svi dobro znamo, kao i koliko daleko su spremni ići.  

Od poznatih novosti tu je najava niza inovativnih sistema, te jedan od najvećih digitalnih kokpita u klasi. Ime mu je "Innovision Cockpit", a u okviru informativnog i zabavnog sadržaja nudi povezivost na internet i novi nivo razmjene informacija.

  U pogledu same mehanike Volkswagen je tajnovit. No jedno je sigurno, a to je da će ponuditi najbolje što mogu, a sve kako bi bio konkurentan u pogledu voznih svojstava i nastavio uspješan put prethodnika. A oni su od 2002. godine pronašli put do više od milion kupaca. Moćni motori, pneumatski ovjes i zakretna stražnja osovina su samo neki od aduta najvećeg Volkswagena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.