AUTO-MOTO

U Ženevi predstavljeno hrvatsko čudo od automobila Rimac C_Two

Večernji list

6.3.2018

Jedna od glavnih zvijezda najvažnijeg svjetskog salona automobila u Ženevi jest hrvatski superautomobil Rimac C_Two koji je danas predstavljen.

Električni automobil iz Hrvatske proizvodi 1914 konjskih snaga i čak 2300 Nm okretnog momenta. Od 0-60 milja prema američkim pravilima dolazi za 1,85 s, a s mjesta do 100 km/h za 1,97 s.

To je prema ubrzanju najbrži auto na svijetu.

Bit će opremljen i hardverom spremnim za autonomnu vožnju 4. nivoa, a dizajnersko decentno rješenje "kravate" na boku automobila zadržano je s prvog Concepta One.

Šef kompanije Mate Rimac prije premijere u videu je najavio svoj novi tehnološki superioran superautomobil.

– Ovaj auto razvijen je iz nule, ništa nije preuzeto iz Concept Onea. Pogonski sustav razvijen je posebno za ovaj auto. Znači, baterijski sustav, šasija, motori, inverteri, getribe... Samo inicijalna ideja električnog superautomobila je preuzeta – rekao je Rimac.

Dodao je da automobilom C_Two žele ići još korak dalje u odnosu na One, koji je, kako je rekao, pokazao da je brži i od Lamborghinija i Ferrarija.

Razvija se za globalnu homologaciju, u Americi, Evropi... 1 / 4 C_Two Auto, otkrio je Rimac, između ostalog ima četiri motora, aktivnu aerodinamiku i ovjes, osam kamera, električno upravljanje volanom, električno kočenje...

– Ono što je danas moguće želimo pokazati u ovom autu, ići do krajnjih granica – rekao je Rimac.

Predstavljanje novog automobila Rimac nastupom su otvorili 2Cellos.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.