AUTOVIJESTI VW Touareg treće generacije debitirat će 23. marta na sajmu automobila u Pekingu

Volkswagen nastavlja da otkriva detalje novog Touarega

b92
20.03.2018 09:22

Samo nekoliko dana uoči zvanične svijetske premijere Touarega za 2019., Volkswagen je objavio još jedan "tizer" video u kome otkriva nove detalje ovog SUV vozila.

VW Toaureg treće generacije debitirat će 23. marta na sajmu automobila u Pekingu, a ljubitelji ovog automobila u prilici su da vide kako izgledaju pojedini elementi vozila, poput farova, maske hladnjaka i štop-svjetala, ali i da zavire u putničku kabinu.

Novi Touareg baziran je na MLB eko platformi koju koriste Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentyaga i Lamborghini Urus, zahvaljujući kojoj će biti više od 200 kg lakši od prethodnika.

Imat će jedan od najvećih digitalnih kokpita u klasi, Innovision Cockpit, uz novi multimedijalni sistem, te uz konektivnost, koja će ga činiti pokretnim internet čvorištem.

Ponuda motora je i dalje nepoznata, očekuje se prije svega standardna 3.0-litarska V6 dizel jedinica sa 270 KS, također i turbobenzinac sa gotovo 340 KS.

Plug-in hibrid trebao bi predstavljati kombinaciju turbo četverocilindraša od 252 KS i elektromotora od 100 kW koji bi snagu podigao na 380 KS, uz domet od 50 km samo na električni pogon.

Najavljuje se i povratak V8 motora, kao i najmoćnija R verzija Touarega.

Automobil će se izrađivati u pogonu u Bratislavi, u Slovačkoj.

NA VRH