LUKSUZ Prvo mjesto rezervirano je za jedan zaista specijalni automobil

Mercedes-Benz predstavio svojih pet najboljih kabrioleta

CDM

U gami njemačkog giganta Mercedes-Benza trenutno se nalaze i šest kabriolet-modela, među kojima su C, E i S klasa, SLC i SL Roadster modeli, i AMG GT Roadster. Ali, znate li koji je omiljeni kabriolet svih vremena po izboru same kompanije?

Vjerovatno mislite da je riječ o modelu Mercedes-AMG GT Roadster, koji razvija 547 konjskih snaga i 60 Nm obrtnog momenta i koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi prije nego što postigne maksimalnu brzinu od 315 km/h.

Međutim, ne biste bili upravu, budući da model AMG GT C Roadster nije najdraži kabriolet-automobil kompanije, doduše jeste u top-pet, kao i luksuzni kabriolet S-klase i drumska jahta, model Mercedes-Maybach Vision šest koncept.

Na kratkom videosnimku vidimo pet kabriolet modela po izboru kompanije, na kojem se pored gore pomenutih modela nalazi još i klasični 280 SE 3.5 Cabriolet, koji ima drvenu kontrolnu tablu, što je u vrijeme dok se prodavao bilo vrhunac luksuza.

Mjesto broj jedan rezervirano je za jedan zaista specijalni automobil, za automobil koji nastavlja da diktira dizajnerski pravac kompanije u višim segmentima.

Više o:

Mercedes-Benz
NA VRH

Podijeli članak na