Ground Stealth Fighter

Najskuplji terenac na svijetu: Izgleda kao "Batmobil", a od cijene će vam se zavrtjeti u glavi

Espreso.rs
06.04.2018 17:09

Nazvan Ground Stealth Fighter, ova "zvijer" je zahtjevala 30.000 sati rada za kreiranje, sa timom od 1.800 ljudi.

Ovaj model dolazi opremljen sa masivnim 6.8 litarskim V10 motorom, koji je malo razočaravajući ako nas pitate, jer razvija samo 360 konjskih snaga i 620 Nm obrtnog momena, uparen sa šestostepenom automatskom transmisijom.

Maksimalna brzina ovog borca iznosi 140 kilometara na sat, što nije sjajno. Treba uzeti u obzir i činjenicu da je ovo mat crno čudovište teško šest tona.

Zahvaljujući njegovim nevjerovatnim linijama inspirisanim origamijem, ovo vozilo ima snažan oblik i prijeteće vibracije, iz kog god ugla da ga posmatrate.

Također, Ground Stealth Fighter dizajniran je da funkcioniše kako treba i u ekstremnim uslovima, poput temperature od minus četrdeset, pa sve do plus devedeset stepeni, dok njegovi putnici uživaju u ultimativnom komforu. U enterijeru, sretni vlasnici i njihovi saputnici naići će na alkantaru, zlatne niti, zlatno obojene panele i tamno drvo.

U vozačkoj kabini se osjeća atmosfera na nivou najluksuznije limuzine, zahvaljujući TV setu koji se uvlači, Nespresso aparatu, mini frižideru i stočićima koji se pojavljuju na pritisak dugmeta. Cijena ovog modela je nevjerovatnih 1.85 miliona dolara.

NA VRH