MALER

Jučer kupio, danas slupao McLarena vrijednog 300.000 dolara

b92.net

Foto: Screenshot


Vlasnik novog McLarena 720S potpuno je uništio svoj skupocjeni sportski automobil samo dan nakon što mu je vozilo isporučeno.

Vozač iz Virdžinije, SAD, u petak je prvi put sjeo u svoj automobil vrijedan 300 hiljada dolara, da bi već u subotu - svojom krivicom – ostao bez njega nakon što je doživio udes.

Na Facebook stranici policije okruga Ferfaks, uz objavljenu fotografiju slupanog automobila, navodi se da je neimenovani vozač izgubio kontrolu nad McLarenom zbog prevelike brzine i da je vozilo pretpjelo "totalnu štetu".

Nasreću, vlasnik je prošao s povredama koje nisu opasne po život, a policija je fotografiju podijelila kao otrežnjujuće upozorenje vozačima da ne voze brzo.

Otkako je predstavljen na Sajmu u Ženevi 2017., McLaren 720S privlači pažnju automobilskih entuzijasta širom svijeta kao jedan od najbržih produkcijskih supersportskih automobila.

Za pogon je upotrijebljen 4.0 twin-turbo V8, koji se nalazi iza sjedišta i koji šalje snagu na zadnje točkove automobila. Proizvodi 720 ks i 770 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući čemu McLaren 720S od 0 do 100 km/h ubrzava za nešto manje od 3 sekunde. Pet sekundi kasnije, kazaljka je već na 200 km/h, dok je maksimalna brzina 341 km/h.

Kočenje je podjednako impresivno kao ubrzanje - za zaustavljanje od 200 do 0 km/h potrebno je svega 4,6 s ili 117 metara.

Više o:

SAD McLaren
NA VRH

Podijeli članak na