AUTO-MOTO

Hamilton zaprijetio da će napustiti Formulu 1

Agencije

10.11.2018

Luis Hamilton (Lewis Hamilton) nije oduševljen širenjem kalendara Formule 1 i najavio je odlazak iz sporta ako FIA poveća broj utrka na 25 u sezoni.

Podsjetimo, ove sedmice objavljeno je kako će kalendar biti od 2020. godine proširen Velikom nagradom Vijetnama, a još se spominju Indonezija kao moguća nova destinacija utrkivanja, kao i američki gradovi poput Miamija i New Yorka.

Sve to ne sviđa se aktualnom peterostrukom prvaku svijeta koji za godišnju plaću od 40 miliona eura ipak očekuje nešto manje putovanja.

'Iskreno, osjećam se u ovom trenutku kao da je već 25. utrka sezone. Ne smatram da je širenje kalendara nešto dobro. Imali smo prije 18 utrka u sezoni i bilo je dobro. Bio je to dobar broj. Volim se utrkivati, ali sezona je jako dugačka, to je naporno i zahtjevno za sve. Nije lako biti stalno odvojen od porodice,' izjavio je Hamilton uoči nastupa na Interlagosu pa odgovorio na pitanje bi li bio u stanju odvesti 25 utrka u sezoni:

'To je teško, treba se i opustiti nakon završetka sezone, jer slijede pripreme za sljedeću. Tako da, kad bude 25 utrka u sezoni, mene ovdje neće biti.'

Trenutni kalendar Formule 1 ima 21 utrku, a potvrđen je i za 2019. godinu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.