PRVOPLASIRANI Najsnažniji automobili 2018.godine

Rimčev Concept Two prvi na listi čuvenog "Top Geara"

Tvorac toga čuda od automobila je mladi hrvatski poduzetnik

Piše: A.K.

Rimčev Concept Two prvi na listi čuvenog "Top Geara"

Foto: A. K.


Portal BBC-jevog "Top Geara" sastavio je listu najsnažnijih i najbržih automobila u 2018. godini, a prvi na listi je Concept Two, najbrži električni automobil na svijetu, a prema mnogima, i najbolji do sada

Podsjećamo, tvorac tog čuda od automobila je mladi hrvatski poduzetnik, livanjskih korijena, Mate Rimac, koji je startajući od prvog svoga polovnog BMW-a, kojem je sam ugradio električni pogon, sa svojom ekipom dogurao za kratko vrijeme do svjetski poznatog proizvođača električnih automobila koje sebi mogu priuštiti samo najbogatiji ljudi na svijetu. 

Rimčev C_Two, koji je predstavljen na automobilskomm sajmu u Ženevi, početkom marta 2018.godine, ima 1.914 konjskih snaga, 2300 Nm okretnog momenta i maksimalnu brzinu od 415 km na sat, dok drugoplasirani Bugattijev Divo ima 1.497 konjskih snaga i maksimalnu brzinu od 380 km na sat. Rimčev C_Two najbrže i ubrzava do 100 km na sat, za što mu treba samo 1,85 sekundi, što je za 0,65 sekundi brže od drugoplasiranog Diva.

  • Rimac nakon izložbe u Ženevi prodao svih 150 primjeraka

    Rimac nakon izložbe u Ženevi prodao svih 150 primjeraka

    Foto: A.K.


Na popisu čuvenog "Top Geara" nalazi se samo 15 automobila, od kojih samo četiri cestovna imaju više od 1.000 konjskih snaga. Na spisku je i jedan automobil čija snaga, također, prelazi 1.000 KS, a radi se o Porscheu 919 Evo s 1350 konjskih snaga, no on je namijenjen kategoriji LMP1-H na utrci Le Manca i nije cestovni. Među 15 navedenih automobila, Rimčev koji je prvoplasirani, ujedno je i jedini električni automobil.

Uz Rimčev C_Two i Bugattijev Divo, na popisu od 15 automobila su još: danski Zenvo TRS-S s pomičnim zadnjim krilom, nedavno predstavljeni McLaren Speedtail limitiran na 106 primjeraka, Lamborghini Aventador SVJ, Ferrari Monza, Chevrolet Corvette ZR1, Aston martin DBS Superleggera, Nissan GT-R 50 Italdesion, Ferrari 488 Pista, BMW M5 Compettion, Dodge Challenger Hellcat RedEye, Mercedes-AMG GT s 4 vrata, te McLaren 600LT.

NA VRH