DOGAĐAJI

Crossland - vozilo koje plijeni pažnju

Po svemu viđenom polako izlazi iz B segmenta SUV vozila

Piše: N. Demirović

3.2.2021

Opel je danas održao dinamičku prezentaciju modela Crossland. Ekipa „Avaza“ imala je priliku uvjeriti se u sve ono novo što donosi ova generacija modela u SUV B segmentu. Krenulo je iz Sarajeva, a potom se vozilo na Igman, da bi uslijedio povratak u bh. glavni grad. Crossland plijeni – najvažniji je utisak. 

Vozilo je predstavio Neven Novak, PR menadžer za BiH, Hrvatsku i Sloveniju.

Nakon četiri godine Opel je osvježio svoj adut Crossland koji je do sada širom Evrope već pronašao 300.000 kupaca. S dimenzijama od 4217 mm dužine, 1825 mm širine i 1605 mm visine kupcima se predstavlja kao prostrani gradski crossover.

Nova je izvedba oplemenjena prednjom maskom u stilu novog modela Mokka, s LED-Matrix svjetlima i gadgetima, 3-cilindarski PSA-ov benzinac 1.2, u atmosferskoj verziji s 83 KS i turbo sa 110 i 130 KS. Blago-hibridnom potporom postali su 3 do 5 posto čišći i štedljiviji.


Crossland - vozilo koje plijeni pažnju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

- Svestranost koja privlači poglede. Stil koji je spreman na sve. Od odvažno atraktivnog vizira do čiste i praktične unutrašnjosti, Crossland je SUV čija svakodnevna fleksibilnost i predivan dizajn mame poglede gdje god se pojavite – navode u Opelu kada opisuju Crossland.

U Opelu ističu da su dodatno poradili na ogibljenju i upravljačkom sistemu, te da je restilizovani SUV sada udobniji i može se pohvaliti boljnom voznom dinamikom.

Unaprijeđeni Crossland dobio je novi trim GS line+. U ovom paketu opreme, Opelov adut posjeduje točkove od 17 cola, krov u crnoj boji, no pored ovih estetskih unaprjeđenja ima i jedno veoma funkcionalno – a to su AGR sjedišta za vozača i suvozača, jednim od najudobnijih i najboljih sjedišta na tržištu.

Svime što ja najavljeno, a i što je pokazao tokom prezentacije, jasno je da Crossland polako napušta B segement SUV vozila i ide prema C segemntu. Crosland je izgubio značajku X u svom imenu, ali na svemu drugom je dobio i svakako je pred njim lijepa budućnost.

Cijena osnovnog modela za BiH je 29.780 KM, ali je će za model sa mnogo više opreme biti u specijalnoj ponudi sa popustom većim od 6.800 KM, pa će iznositi 29.200 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.