MAJAMI

Mercedes novim moćnim modelom želi da se približi mladima

Radi se o unikatnom konceptu koji ima oblik kupea, ali dizajnerske elemente kultne G-Klase i modela SLS Gullwing

Novi Mercedes izgleda moćno. Mercedes

M. K.

6.5.2022

Saradnja kompanije Mercedes-AMG s muzičkom zvijezdom, will.i.am, dostigla je novi nivo, a rezultat je predstavljen u Majamiju gdje se ovog vikenda održava utrka Formule 1.

Radi se o unikatnom konceptu koji ima oblik kupea, ali dizajnerske elemente kultne G-Klase i modela SLS Gullwing, prenosi Nova.rs

Saradnja njemačke kompanije i poznatog muzičara will.i.ama počela je u septembru prošle godine, a sada je kulminirala ekstravagantnim projektom koji je debitovao.

Pod velom tajne, stvoren je "The Flip", vizija interesantnog dizajna i poruke koju šalje prije svega mladima. Konceptno vozilo proizvedeno u samo jednom primjerku dobilo je naziv WILL.I.AMG, i prema riječima njemačke kompanije to je simbol ciljeva AMG odjeljenja i poznatog umjetnika i način da predstave nove ideje, pomjeraju granice i urade nemoguće.


Muzička zvijezda will.i.am s Mercedesom. Mercedes

U njihovom šestom zajedničkom projektu, will.i.am se ponovo udružio sa West Coast Customs kako bi ostvari svoju viziju za „The Flip“.

To je također primjer za budućnost: misija ovoj zajedničkog projekta jeste da se učenicima i studentima iz ugroženih zajednica obezbjedi pristup obrazovanju u nauci, tehnologiji, inženjeringu, umjetnosti i matematici kako bi dobili neophodne sposobnosti za poslove fokusirane ka novim tehnologijama.

Što se samog automobila tiče, on se bazira na modelu Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe koji je skoro u potpunosti modifikovan. Dizajnerski elementi preuzeti su sa G-Klase i legendardnog modela SLS Gullwing, a Mercedes nije objavio mnogo više detalja osim toga da je cilj ovog koncepta osnaživanje mladih osoba iz ugroženih zajednica.


Mercedes-AMG GT izgleda moćno. Mercedes

- Odrastao sam u getu. Odrastao sam sa hip-hopom. Gledao sam legendardne hip-hop umjetnike kako repuju o Mercedesu, pa mi je uvijek san bio da posjedujem Mercedes. Za mnogo djece iz grada, vožnja Mercedesa je simbol progresa i napredovanja iz teških uslova. Sada sam dostigao svoj cilj i guram još dalje kreiranjem sopstvene vizije AMG modela. Ali nisam dirao motor, zato što AMG stvarno pravi najbolje motore. Priča o osnivačima AMG-a me zaista inspiriše i vrlo je zanimljivo sarađivati sa ljudima sličnog mentaliteta koji traže kontinuirani napredak, izjavio je will.i.am.

Konstrukcija i konverzija ovog automobila bit će tema nove dokumentarne serije "Drive" koja će svoju premijeru imati na filmskom festivalu u Kanu krajem ovog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.