FORMULA 1

Ferstapen se žestoko usprotivio novim pravilima: Sam si kriv ako ne znaš dobro dizajnirati bolid

Vozač Red Bulla smatra da je pogrešno mijenjati pravila usred sezone

Ferstapen protiv promjene pravila usred sezone. TWITTER

M. K.

17.6.2022

Nizozemski vozač Formule 1, Maks Ferstapen (Max Verstappen), ne slaže se s novom FIA-inom direktivom, uvedenom kako bi se smanjilo poskakivanje bolida na stazi.

Vozač Red Bulla smatra da je pogrešno mijenjati pravila usred sezone, a još više kada su se neke momčadi toliko trudile da ne pate od ovog problema.

Vijest dana je promjena pravila po pitanju poskakivanja: FIA je odlučila uvesti tehničku direktivu za borbu protiv poskakivanja, koja će stvoriti prag za mjerenja "prihvatljive razine vertikalnih oscilacija", prenosi F1-bih.com.

- Ne radi se o tome da li to utiče na nas više ili manje nego na druge ekipe, ali ne bi se smjelo dogoditi da se ekipa mnogo žali i da odjednom promijeni pravila. Mislim da ima puno timova koji su odradili sjajan posao da ne bi imali ovakvu vrstu problema, tako da je moguće zaobići to. Ako podignete bolid, nećete imati problema, ali ćete izgubiti performanse. Ali ako ne možeš dobro dizajnirati bolid za to, onda si ti kriv, nisu kriva pravila. Za mene je to malo neugodno, ističe Nizozemac.


Ferstapen smatra da izmjena pravila u sezoni od strane FIA-e nije dobra za timove koji ulažu velike napore u borbi protiv ovog fenomena jer se razlikuje od staze do staze.

- Naravno da je svaka staza drugačija, ali mislim da je šteta mijenjati to usred sezone i jasno je da su ekipe pokazale da možete voziti normalno ili barem s manje problema od ostalih timova, zaključio je Ferstapen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.