ČETVRTA GENERACIJA

Škoda Octavia: Facelifting i za Sedan i za Combi

Kako će izgledati obnovljena Škoda Octavia možemo samo naslutiti jer su prednji i stražnji dijelovi prekriveni kamuflažnim folijama koje skrivaju izmijenjene dizajnerske elemente

A. V.

22.6.2022

Nova Škoda Octavia. AGENCIJE

Škoda Octavia, aktuelne četvrte generacije, predstavljena je u Pragu krajem 2019. godine.

Od premijere je proteklo dosta vremena, pa iako Octavia bilježi odlične prodajne rezultate, u Škodi razmišljaju o poboljšanjima, koja će biti sprovedena pod oznakom mid-cycle-refreshment, ili popularno facelifting.

Kako će izgledati obnovljena Škoda Octavia možemo samo naslutiti jer su prednji i stražnji dijelovi prekriveni kamuflažnim folijama koje skrivaju izmijenjene dizajnerske elemente.

Zanimljivo je da su špijunski fotografi imali priliku snimiti prototipe sa karoserijskim oblikom sedan (iako bi tehnički takav oblik trebao nositi naziv liftback), te combi, odnosno karavan.

Oba prototipa su očigledno natovarena do propisanog maksimuma i vuku teške prikolice na planinskim cestama, što sugeriše da testni inženjeri razvijaju novi pogonski sklop ili kočnice.

O kakvim izmjenama se zaista radi saznaćemo vjerovatno dosta brzo, jer bi po svemu sudeći takvi modeli trebali biti dostupni na tržištu za nešto manje od godinu dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.