FABRIKA U JANKOMIRU

Rimac pokazao kako izgleda prvi proizvodni primjer Nevere

ekima je ovo samo gomila prototipova koji su uništeni u testovima, ali za nas je ovo četiri ili pet godina naših života, rekao je Rimac

Mate Rimac predstavio 14 od ukupno 18 Nevera. Printscreen

A. Č. / Index.hr

12.7.2022

Iz Rimca su danas objavili da je s nove proizvodne linije u tvornici na Jankomiru sišao prvi proizvodni primjer Rimac Nevere.

Prvi primjer, dodaju, ostat će u vlasništvu Rimac Grupe, dok su prvi primjeri namijenjeni za kupce već u visokoj fazi proizvodnje na proizvodnoj liniji, piše Index.hr.

Mate Rimac predstavio je prvi proizvodni primjer, proizvodnu liniju, ali i 14 od ukupno 18 Nevera koje su izrađene tokom razvoja automobila.

- Konačno smo na početku proizvodnje, a uskoro i isporuke kupcima. Ono što smo pokušavali postići mjesecima je okupiti što je moguće više vozila, odnosno sva vozila koja smo koristili za razvoj. To je bilo nemoguće postići jer smo stalno provodili crash testove, testiranja na stazama i sve druge aktivnosti. Prije nekoliko mjeseci rekao sam da ih na današnji dan želim sve zajedno na okupu. U ovoj prostoriji imamo ih 14, neka ću vam pokazati. Nažalost, još uvijek nedostaju četiri, koja prolaze razne aktivnosti u različitih zemljama širom kontinenta. No, većina je ovdje - rekao je Rimac.

Dodao je kako neki ljudi misle da se u proizvodnji hiperautomobila proizvodi tek nekoliko prototipova, pa im je iznenađujuće vidjeti broj automobila koje su proizveli kako bi došli do isporuke vozila kupcima.

- Nekima je ovo samo gomila prototipova koji su uništeni u testovima, ali za nas je ovo četiri ili pet godina naših života i stalni izvor krvi, znoja i suza, potreban da bi se od početne ideje došlo do stvaranja automobila nevjerojatnih performansi, za što su mnogi rekli da je nemoguće jer je do prije desetak godina bilo nezamislivo da će električni hiperauti biti brži i u mnogim aspektima bolji od auta s motorom s unutarnjim sagorijevanjem - rekao je Rimac.

U videu je pokazao kako izgleda prva proizvodna verzija Nevere. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.