Top-model za puni užitak

Novi BMW 2 Active Tourer

Redakcija

 

BMW serije 2 Active Tourer predstavlja novost BMW-a u premium kompaktnoj klasi, koji ujedinjuje funkcionalnost i udobnost s tipičnom BMW-ovom dinamikom, stilom i elegancijom. Uz dimenzije od 4.342 milimetra dužine, 1.800 mm širine i visinu od 1,555 metara, ovaj model u svojoj unutrašnjosti nudi dovoljno mjesta za svoje putnike.

Novi turbomotori sa tri i četiri cilindra, široki paket BMW EfficientDynamicsa, različite funkcije navigacije putem sistema ConnectedDrive te prednji pogon garantiraju sportski doživljaj u vožnji.

Tri motora

Dugi osovinski razmak od 2.670 mm i veća krovna linija stvaraju unutrašnji prostor koji daje do sada nepoznat osjećaj. Vozač i suvozač sjede znatno više nego u limuzini. Mnogo pretinaca i, prema želji, preklapajuće suvozačevo sjedalo, potvrđuju veliku fleksibilnost i promišljen koncept unutrašnjosti. Interijer djeluje jednostavan, ali je bogat. Opcionalno se može izabrati i panoramski stakleni krov.

I ovaj model nosi sa sobom tipične karakteristike marke BMW - dupla prednja svjetla, kratko prednje i stražnje izbočenje, visoki razmak osovine, stražnja svjetla u L-obliku. U unutrašnjosti su radio, klima i ventilacija usmjereni na vozača, što je, također, tipično za BMW. Veliki prtljažnik od 468 litara (1.510 l maks.) i preklapajuća zadnja sjedala garantiraju veliku korist u svakodnevici.

Pametan detalj je sklopivi pod u prtljažniku, ispod kojeg se nalazi pretinac za odlaganje. Opcionalno namjestiv zadnji naslon povećava komfor na zadnjim sjedalima i mjesto u prtljažniku. Lagani pristup prtljažniku dozvoljava njegov veliki i široki poklopac. Prema želji se otvara i zatvara automatski putem tipke ili se može zatvoriti i otvoriti bez dodira.

U ponudi će biti tri snažna i efikasna tro i četverocilindrična motora jedne nove generacije. Prednosti su u kompaktnom načinu konstrukcije, BMW TwinPower Turbo tehnologiji i ispunjavaju norme EU6.

Vozna dinamika

Odličnu efikasnost i performanse predstavlja novi tricilindrični benzinski motor. U 218i Active Toureru (potrošnja goriva kombinirano: 5,2-4,9l/100 km; emisija CO2 kombinirano: 120-115g/km) sa 6-stepenim ručnim mjenjačem ovaj inovativni pogon slavi svoju premijeru u modelu BMW-a.

Kao top-model za početak prodaje nudi se BMW 225i Active Tourer (potrošnja goriva kombinirano: 6,0-5,8l/100 km; emisija CO2 kombinirano: 139-135g/km) sa 8-stepenim steptronic mjenjačem. Sa 170 kW/231 KS, ubrzanjem od 0 do 100 kilometara na sat za 6,6 sekundi i 240 km/h maksimalne brzine, ovaj četverocilindrični motor postavlja nove rekorde u svojoj klasi.

U BMW 218d Active Tourer (potrošnja goriva kombinirano: 4,3-4,1l/100 km; emisija CO2 kombinirano: 114-109g/km) radi četverocilindrični motor sa 110 kW/150KS. Kao i navedena dva benzinca, i ovaj motor dio je nove obitelji motora. Maksimalna brzina iznosi 208 kilometara na sat.

Poput svih BMW-ovih modela, i BMW serije 2 Active Tourer utjelovljuje izvrsnu voznu dinamiku i užitak u vožnji, po kojem je BMW poznat. Prednji ovjes fino je podešen tako da osigurava optimalnu voznu dinamiku i veliku količinu povratnih informacija s upravljača. Osim što pridonosi voznoj dinamici, postignuto je smanjenje mase upotrebom čvrstih, a laganih materijala, što je jedan od elemenata tehnologije BMW EfficientDynamics. Između ostalog, one, također, uključuju AUTO start/stop funkciju, regeneraciju energije kočenja i indikator za pravodobnu promjenu stepena prijenosa.

Sigurnost i udobnost

Sistemi asistencije koji spadaju pod BMW ConnectedDrive, povećavaju sigurnost i udobnost u BMW-u serije 2 Active Tourer. Prvi put je integriran i Head-Up zaslon u premium kompaktnoj klasi. On projicira sve važne informacije izravno u vidokrug vozača tako da je uvijek koncentriran na cestu. Uz ConnectedDrivea, postoji još mnogo drugih sistema i aplikacija koje kupac može koristiti kako bi doživljaj u vožnji prilagodio svojim željama.

Serijska i dodatna oprema

Pored serijskih modela, BMW nudi seriju 2 Active Tourer u četiri dodatne varijante, koje u svom interijeru i eksterijeru još više odgovaraju željama kupaca. Serijska oprema, između ostalog, obuhvata: Radio Professional, uključujući handsfree sistem s bluetooth sučeljem, BMW iDrive s kontrolerom na centralnoj konzoli i 6,5 inča velikim zaslonom, senzor za kišu i sportski volan. U modelima Advantage, Sport Line i Luxury Line, pored navedene opreme, uključeni su još dvozonska klima, PDC straga, svjetla za maglu, Tempomat s funkcijom kočenja i volan sa multifunkcijskim tipkama.

Model Sport Line naglašava sportsku stranu vozila, njegov dinamični karakter, između ostalog sa sportskim sjedalima. Kod Luxury Line težište je na eleganciji i ekskluzivnosti.

NA VRH

Podijeli članak na