SLUČAJ MEMIĆ

Muriz Memić: Moj advokat je rekao, "kada počnu hapšenja prati Avdu Avdića"

Kada je advokat analizirao sve dokumente od početka, vidjeli smo da su oni podnijeli takve krivične prijave protiv Dalide Burzić koje je logično bilo da će biti odbačene, rekao je Memić

Feraget i Memić ispred Tužilaštva BiH. E. Trako

Piše: A. Aljimi

23.3.2021

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, obratio se medijima nakon nakon što je u pratnji advokata Ifeta Ferageta predao krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice BiH Alene Kurspahić-Nadarević i njenog zamjenika Mirze Hadžiomerović.

- Danas smo predali potvrdu krivične prijave protiv Alene Kurspahić i Mirze Hadžiomerovića. To je glavna disciplinska tužiteljica i njen zamjenik. Kada je advokat analizirao sve dokumente od početka, vidjeli smo da su oni podnijeli takve krivične prijave protiv Dalide Burzić koje je logično bilo da će biti odbačene, naša i prijava od 11 tužilaca iz Kantona Sarajevo.


On s njima sjedi i ispija kafe

Samim time ona se našla u krivičnoj prijavi, Alena, iako je, kako ste čuli dolazila advokatu i plakala, pitala hoće li ona biti u krivičnoj prijavi. Ja sam išao kod nje, ako je sve po zakonu nećeš biti u krivičnoj prijavi. Ali vidimo da je ovo jedna velika hobotnica, jedna sprega.


Tužio sam Dalidu Burzić glavnom disciplinskom tužiocu oni to odbace.



Jednostavno mi nemamo uvid u te dokumente kakvu su oni tužbu podnijeli ali znali smo da će to pasti - rekao je Memić.

Dodao je da ima pritisaka na Tužilaštvo BiH.

- Moj advokat je od početka rekao: "kada počnu hapšenja prati Avdu Avdića". Evo vidimo jučer, rekao mi je advokat, skloni Sanelu sa slike eto ti ujutro Avde, i eto došao je jutros, javio se da mu nešta mu smeta. Avdu izgleda boli što ja hoću da otkrijem ko su ubice moga Dženana, ko su nalogodavci. On s njima sjedi i ispija kafe, pa red bi bilo da mi pomogne, a ne da piše protiv - rekao je Memić.  

Dženan je ubijen, to svi znaju

Memić je kazao i da smatra da za pet godina nisu pogriješili ništa što su tvrdili.

- Saobraćajna nesreća se nije desila. Dženan je ubijen, to svi znaju, i dalje ću se boriti. Znam da ima pritisak na Državno tužilaštvo. Mi nećemo odustati. Jedva čekam da prođe situacija s koronom da napravim velike proteste - rekao je Memić.


Fotografija koju je Muriz Memić sinoć pokazao i koja dokazuje bliskost Dalide Burzić i Alene Kurspahić - Nadarević. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.