AVAZ TV

"Slobodan udarac": Srbija će u "mini Šengenu" da okupira BiH? Ma hajte, molim vas

Ako Bosna i Hercegovina neće biti dio Evropske unije još najmanje 10-15 godina, a neće ni regionalne unije, šta ćemo onda tačno biti? „Crna rupa“ ne više samo Evrope, nego i Balkana?

Piše: Danijal Hadžović

2.8.2021

Inicijativa za regionalnu saradnju “mini Šengen” sada ima novo ime - “Otvoreni Balkan”, saopćeno je na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te premijera Albanije i Sjeverne Makedonije Edija Rame i Zorana Zaeva, kao i privrednika triju zemalja u Skoplju 29. jula.

Na kraju Foruma za regionalnu ekonomsku saradnju potpisana su i tri memoranduma o saradnji. Dogovoreno je i da od 1. januara 2023. budu ukinute granične kontrole između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Bosna i Hercegovina ovaj put nije pozvana da učestvuje u pregovorima. Kakve posljedice neulazak u „Otvoreni Balkan“ može imati za našu zemlju i zašto su besmislene tvrdnje da bi pristupanje BiH ovoj uniju značio prevlast srbijanske ekonomije u našoj zemlji, poslušajte u komentaru.

- Ako Bosna i Hercegovina neće biti dio Evropske unije još najmanje 10-15 godina, a neće ni regionalne unije, šta ćemo onda tačno biti? „Crna rupa“ ne više samo Evrope, nego i Balkana?

Kompletan komentar pogledajte u videu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.