AVAZ NA LICU MJESTA

Građani ogorčeni i kivni na načelnika Semira Efendića: Obećao besplatan parking, danas im postavili rampu!

Građani tvrde da ih ja općinska administracija na čelu s Efendićem prevarila

Piše: A. O. - E. Ma.

2.6.2022

Građani Alipašinog Polja u Općini Novi Grad na čijem čelu je Semir Efendić, okupili su se danas u sarajevskoj ulici Bajrama Zenunija na parkingu kako bi iskazali nezdovoljstvo odlukom da im se naplaćuje parking. 

Građani tvrde da ih ja općinska administracija na čelu s Efendićem prevarila. 

Riječ je o ulici Bajrama Zenunija i parkingu na kojem se prije dvije godine nalazilo dječije igralište. Stanari su bili saglasni da se igralište izmjesti kako bi se na ovom prostoru izgradio parking sa zelenilom.


Parking koji je nedavno napravljen bio je besplatan, međutim, od 1. juna postavljena je rampa uz upozorenje firme “Lokom” da građani uklone automobile.

- Najveći problem je, po meni, što se davno napravilo ovdje, imamo firme. Najmanje 100 ljudi radi ovdje. Uzeli su nam parking mjesta koja smo mi davno imali. Sad nam i ovo uzimaju, zagrađuju. Ne mogu ovdje nikad naći parking mjesto. Iza pola 8 nema parking mjesta – kazao je građanin Mursid Dedović.

Parking koji je uvijek bio pun automobila sada je prazan, a uprkos tome, mještani ne mogu zakupiti parking mjesto na mjesečnom nivou. 

Kako javlja novinarka "Avaza" s lica mjesta, trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS te službenica iz Općine Novi Grad koja je došla da pokuša iznaći rješenje sa građanima i objasniti zbog čega je donesena ovakva odluka.

Jedan građanin smatra da nije pošteno ovo što je uradio načelnik Općine Efendić.

- Bilo je prije ovoga da će biti parking za stanare besplatno. Tako su obećali iz Mjesne zajednice i načelnik Općine Semir Efendić. Međutim, sada je situacija takva da hoće da naplaćuju 46 KM za početak, što ne znači da cijena neće rasti. 

Smatram da nas je Efendić „izradio“, stvarno nije fer od njega. Nije pošteno, prvo za stanare. Trebalo je prvo obezbijediti nas stanare - kazao je Nermin Maluhija.

Dodao je da on parkira gdje stigne i da, kada dođe s posla, skoro svaki dan traži parking mjesto po pola sata.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.