SUD BIH

Video iz sudnice / Šta se događalo na ročištu crnolistašu Novaliću i ostalima

Na današnjem suđenju su svjedočila dva svjedoka Fahrudina Solaka, vlasnik firme iz Srbije “Profesional Medic” i sestrinske firme iz BiH "Dre Medical" Jovan Roganović te Aleksandar Nikić, servisni inžinjer medicinske opreme u firmi Roganovića

Piše: B. Cerić - S. Spahić

19.10.2022

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje respiratorskoj mafiji predvođenoj Federalnim premijerom s američke crne liste Fadilom Novalićem vezano za nabavku 100 respiratora iz Kine po cijeni  od 10.530.000 KM.

Osim Novalića, za nabavku respiratora optuženi su i suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Na današnjem suđenju su svjedočila dva svjedoka Fahrudina Solaka, vlasnik firme iz Srbije “Profesional Medic” i sestrinske firme iz BiH "Dre Medical" Jovan Roganović te Aleksandar Nikić, servisni inžinjer medicinske opreme u firmi Roganovića. 

Riječ je o kompanijama koje su vršile servisiranje i instalaciju ovih uređaja u medicinskim ustanovama.

Interesantno je da je na ovo suđenje donesen jedan od spornih nabavljenih respiratora, koji je izuzet iz KCUS-a, na čijem je čelu Sebija Izetbegović, koja je ranije svjedočila u ovom predmetu.

Pogledajte video. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.