NOVALIĆ I OSTALI

Video iz sudnice / Petrović doveden da diskredituje svjedoka Tužilaštva BiH, pa onda pričao o Donaldu Trampu

Na današnjem suđenju svjedočio je Goran Petrović, advokat kompanije BTL Medical iz Crne Gore, koja je bila posrednik u kupovini respiratora

Piše: S. S.

9.11.2022

Suđenje premijeru FBiH sa američke crne liste Fadilu Novalića i ostalima za nabavku 100 respiratora iz Kine u vrijednosti 10.530.000 KM nastavljeno je danas.

Za spornu nabavku respiratora optuženi su i suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Na današnjem suđenju svjedočio je Goran Petrović, advokat kompanije BTL Medical iz Crne Gore, koja je bila posrednik u kupovini respiratora. Petrović je bio svjedok trećeoptuženog Fikreta Hodžića.

On je između ostalog pokušavao u više navrata da diskredituje svjedoka Tužilaštva BiH Kristiana Marića, koji je ranije bio svjedok Tužilaštva BiH, a citirao je i bivšeg američkog predsjednika, koji je u vremenu pandemije govorio da se trebaju nabaviti svi dostupni respiratori, obzirom da je riječ o vanrednim okolnostima.

Pogledajte video iz sudnice. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.