CRVENA OLOVKA

Saša Petrović: Kada je u pitanju cyber sigurnost, u BiH ne postoje standardi

Mi ćemo na konferenciji "Cyber sigurnost" u organizaciji "Dnevnog avaza" prezentovati realno stanje cyber prijetnji u BiH, cyber forenzike, istraga i ponuditi rješenja, poručio je Petrović

H. J. I.

23.11.2022

Gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke" bio je istražitelj Federalne uprave policije i ekspert za cyber sigurnost Saša Petrović

- Što se tiče BiH mi smo na nekom začetku svih radnji koje se tiču cyber sigurnosti. Ne rade se mnoge stvari, ne postoje standardi, procjene rizika se ne rade, ne prave se sigurnosne politike, odnosno svako pravi na svoj način na koji misli da bi trebalo ali neke koordinacije nema - rekao je Petrović.

Također, Petrović je iskoristio priliku da najavi konferenciju "Cyber sigurnost" u organizaciji "Dnevnog avaza" koja će se održati 10. decembra u Sarajevu u hotelu Radon Plaza. On će biti jedan od panelista.

- Mi ćemo pokušati podići svijest o cyber opasnosti posebno privrednim subjektima u FBiH. U posljednje dvije ili tri godine, u kontinuitetu su napadi na kompanije, kompromitiranje poslovnih mailova, zaključavanje podataka... Gubici su ogromni. Mi ćemo pokušati na konferenciji prezentovati realno stanje cyber prijetnji u BiH, cyber forenzike, istraga i ponuditi rješenja.

Cijeli intervju pogledajte na Avaz TV. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.