UOČI VEČERAŠNJE UTAKMICE

"Avaz" u posjeti trojkama iz Kiseljaka: Najslađi navijači Hrvatske Luka, Lovro i Maro prognoziraju pobjedu

Iz neke zafrkancije, navijačka pjesma, utakmica... baš je ispala prava priča, ispričao je za portal "Avaza" ponosni otac Vlatko Bošnjak

Piše: Amila Ovčina i Eldar Abaz

13.12.2022

Luka, Lovro i Maro trojke iz Kiseljaka sigurno su najslađi navijači reprezentacije Hrvatske na ovom Svjetskom prvenstvu. 

Ekipa "Avaza" ih je posjetila u njihovom domu u Kiseljaku. Vlatko Bošnjak, otac preslatkih trojki, istakao je da je fotografija koja je postala viralna na društvenim mrežama nastala spontano. 


- Nevjerovatno, djeca su krenula na spavanje. Može se isto vidjeti na slici da su tu pidžamice. Dok sam im pravio mlijeko, palo mi je napamet da uzmem sebi pivu i da je popijem s njima. Kad piju mlijeko tad su i najmirniji, inače samo zuje. Sve je bilo spontano. Sliku smo objavili, krenuli su lajkovi, dijeljenja, mediji to da objavljuju. Kasnije nije bilo kraja, redom svi. Baš nevjerovatno - ispričao je Bošnjak.



Rođeni na Valentinovo

Dodaje da su primili i brojne pozive, kako iz BiH tako i iz regiona.

- Isto zove nas čovjek iz Zagreba, direktor Ožujskog piva da želi poslati karton mlijeka i tri gajbe pive. Čovjek iz Čitluka, pet litara vina za momke. Nevjerovatno baš. Iz neke zafrkancije, navijačka pjesma, utakmica... baš je ispala prava priča.

Preslatke trojke su rođene na Valentinovo, te u februaru 2023. pune dvije godine. Ponosni otac kaže da ih je jako teško razlikovati jer su zaista slični.



Teško ih razlikovati

- Moja supruga, moja majka, mi koji smo stalno s njima možemo ih razlikovati. Na primjer moj tata, kuća do kuće smo, viče "moj Maro" a Lovru drži. Teta u vrtiću ih isto razlikuje ali ko je malo s njima teško, nema šanse. Baš su slični.

Za kraj razgovora, Bošnjak ističe da večeras očekuje da pobijedi Hrvatska.

- Mislim pobjeda. Sad neće biti baš lagano Argentina je isto top. Ali mislim da će Hrvatska pobijediti večeras. Idemo u finale - zaključio je Bošnjak u razgovoru za portal "Avaza".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.