NA LICU MJESTA

Reporteri "Avaza" u Žepču, rodnom mjestu monstruma Gorana Kneževića: Ne daj Bože da se pamet okrene, da to čovjek uradi

Zna se da to nije normalno, taj čovjek nije normalan, trebala ga je neka ustanova skloniti očito da mu ovo nije prvi put, kazala je jedna starija gospođa u Žepču

Piše: Eldar Abaz

5.1.2023

Region je zaprepašten zločinom koji je u Zagrebu počinio Goran Knežević (43), porijeklom iz Žepča. Knežević je u pomahnitalom napadu, sjekirom ubio djevojčicu i teško povrijedio njenu majku, inače svoju bivšu suprugu. 


Monstrum Goran Knežević. Index

Goran je potom poginuo, kada ga je na zaobilaznici udario kamion. Jutarnji list je objavio da je Knežević, bježeći, pozvao brata svoje bivše supruge koju je teško ranio, a da mu je ovaj rekao "ili se ubij, ili ću te ja ubiti", te da se potom bacio pod kamion.

Reporteri "Avaza" danas su posjetili Žepče, gdje smo razgovarali sa nekadašnjim sugrađanima Gorana Kneževića. Svi su u šoku i nevjerici prepričavali događaj iz Zagreba. Jedna sugrađanka nam je kazala da je poznavala Gorana. 

- Divan čovjek, divan bio. Poznavala sam ga - kazala je.

- Zna se da to nije normalno, taj čovjek nije normalan, trebala ga je neka ustanova skloniti očito da mu ovo nije prvi put. Nije to samo u Zagrebu, takve stvari se u zadnjim godinama dešavaju svugdje, a pogotovo na prostorima bivše Jugoslavije. Ja ne znam šta je tom svijetu možda je izlapio, možda je nešto udarilo u glavu. 

Ne znam, ali ako je na neki način bio sklon tim stvarima nije to od jučer onda ga je trebalo maknuti, porodicu ili njega u neku ustanovu da se liječi jer to nije zdrava pamet - komentirala je druga gospođa.

- Van svake pameti, ne daj Bože da se pamet okrene da to čovjek uradi, ne možemo znati pozadinu šta se desilo, ali to je za svaku osudu - jedan je od komentara.

Pogledajte video.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.