"AVAZ" NA LICU MJESTA

Foto + video / U nesreći u Tuzli poginuo vozač autobusa: Imao samo 27 godina

Zbog ove nesreće saobraćaj na ovoj dionici koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom je u potpunosti obustavljen

Sa lica mjesta. A. Bešić

E. Ć.

27.10.2023

Saobraćajna nesreća dogodila se u Tuzli u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoza, a stradala je jedna osoba.

Kako je navela portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić, stradali je vozač autobusa. Radi se o osobi inicijala A. Š. (1996) iz Tuzle.

Nesreća se dogodila u ulici Nikole Tesle, koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom. Zbog ove nesreće saobraćaj je na ovoj dionici u potpunosti obustavljen.

- Dana 27.10.2023 godine, oko 16,50 sati PS Zapad prijavljeno je od strane SHMP Doma zdravlja Tuzla da se u ulici Nikole Tesle u Tuzli ( koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom) dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoznika GIPS d.d. Tuzla.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad, a ljekar mrtvozornik je na mjestu događaja konstatovao smrt jednog lica, najvjerovatnije vozača autobusa čiji identitet još uvijek nije utvrđen. Također se na licu mjesta nalaze dežurni Tužilac KTTK-a, koji rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla.

Uviđaj je u toku, te se po nalogu i pod nadzorom Tužioca preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nezgoda.

Saobraćaj na navedenoj dionici puta je u potpunosti obustavljen do okončanja uviđaja - poručila je ranije portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.