PONOSNI TATA

Kako se Ilon Mask snalazi u ulozi roditelja 11 djece: To pokazuje nedavni susret s Erdoanom

Porodica jednog od najvećih umova današnjice nastavlja rasti

Njegovo prvo dijete rođeno je 2002., a najmlađe je dočekao ove godine. Facebook/Colleen Mcknight

E. Ag.

19.9.2023

Jedan od najvećih umova današnjice Ilon Mask (Elon Musk) je prije svega ponosni tata. Trudnoće njegovih žena su bile tajne, a imena djece neobična.

Porodica Ilona Maska nastavlja da raste. Za dvije decenije osnivač kompanije "Tesla" postao je otac 11 djece s tri žene.

Njegovo prvo dijete rođeno je 2002., a najmlađe je dočekao ove godine.

Sin na poslovnom sastanku

Ime Ilona Maska postalo je poznato cijelom svetu, i dalje se brzo širi i na najveće firme svijeta. Međutim, kako je rekao nedavno na sastanku sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan), rastao se od svoje partnerice Grajms (Grimes), zbog čega on čuva sina. Stoga, odlučio je da sin, po imenu X Æ A-Xii, krene s njim na poslovni sastanak.

llon je sa bivšom suprugom Džastin Vilson (Justine Wilson) dobio petero djece. Nakon prvog susreta, kao studenti, Ilon i Džastin su se vjenčali 2000. godine, ali nakon sedam godina braka i petero djece par se zvanično razveo 2008. godine.

- Starateljstvo nad djecom je ravnomjerno podijeljeno. Skoro sve moje neradne sate provodim sa svojim dječacima i oni su ljubav mog života - rekao je Mask za "Business Insider".

Surogat trudnoća

Dvije godine kasnije, poduzetnik se dva puta oženio i razveo s glumicom Talulom Rajli. Prvi brak je trajao od 2010. do 2012., a drugi od 2013. do 2016.

Nikada nisu imali zajedničku djecu.

Već 2010. godine, Mask je ušao u ljubavnu vezu sa pjevačicom Grajms, sa kojom je dvije godine kasnije dobio dijete. Iako su se rastali 2021. godine, već 2022. godine su dočekali još jedno dijete, koje su dobili surogat trudnoćom. Govorila je u nekoliko navrata da su uvijek željeli barem tri ili četiri djeteta, ali je na društvenim mrežama malo kasnije objavila da su raskinuli, ponovo, prenosi Ona.rs.

Međutim, sedmicama prije nego što se njihovo dijete rodilo putem surogat trudnoće, Mask je dočekao "tajne" blizance sa Šivon Zilis. Početkom decembra je biografija Ilona Maska otkrila da je sa Grajms dočekao i treće dijete, koje su nazvali Tehno Mehanikus.

Mask i Grajms. Facebook

U jednom od intervjua, Ilon je otkrio da li ima planove za budućnost svoje djece. Na to je ovaj ponosni tata odgovorio da ne planira da "automatski" da svojoj djeci dionice svojih kompanija "ako nemaju interesa ili sklonosti ili sposobnosti da upravljaju" njegovom imperijom.

Zalaže se za povećanje nataliteta

Vivian, 18-godišnja kćerka Ilona, promijenila je ime, na šta je Ilon prokomentarisao da smatra kako ne želi da je povezuju sa njim, naročito zbog škole.

Ilon se naročito ponosi svojom djecom, a u njegovoj biografiji je istaknuta simpatična rečenica Ilonove majke Maje, koja mu je jednom rekla:

- Sine, mislim da je Damjan inteligentniji od tebe - rekla je ona o osmogodišnjem unuku.

Mask se strogo zalaže za povećanje nataliteta i smatra da je to jedna od najvažnijih društvenih odgovornosti.

Sada, Ilon se brine o svom sinu X Æ A-Xii, za kojeg je rekao da je za "kreativno ime" zaslužena Grajms, te je i to ispraćeno dodatnim objašnjenjima kako se izgovara ovo ime. Da, skraćenica je "Iks" ili X.

Iako ima mnogo toga na talonu, Ilon obožava da provodi vrijeme sa svojom djecom. Naročito kada se svi zajedno zabavljaju i pričaju dogodovštine, kako je jednom prilikom rekao, piše "People.com".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.