DOM NARODA PSBiH Delegat u Domu naroda PSBiH od 5. do 7. septembra u Švicarskoj

Marina Pendeš na konferenciji Grupe za podršku Putu svile

Parlamentarci će biti podijeljeni u četiri radionice

A. P. / Avaz.ba
04.09.2019 10:49

Marina Pendeš: Učestvovat će na konferenciji od 5. do 7. septembra

Foto: Arhiv

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš učestvovat će na 3. međunarodnoj konferenciji Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a, koja će od 5. do 7. septembra biti održana u Andermatu u Švicarskoj. 

Konferencija, čiji je tematski naslov "Inicijativa Pojas i put - pokretač Ciljeva održivog razvoja", organizira se pod zajedničkim pokroviteljstvom Delegacije Federalne skupštine Švicarske i Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a. 

Skup parlamentaraca u Švicarskoj bit će podijeljen u četiri radionice, koje su posvećene stvaranju održive infrastrukture, ublažavanju rizika poslovanja, promociji transparentnosti i dobrog upravljanja, kao i daljnjim perspektivama saradnje između država članica. 

Konferencija će biti odlična prilika za održavanje multilateralnog dijaloga o ekonomskoj, političkoj i humanitarnoj saradnji između država članica Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

  • Parlamentarna skupština OSCE-a
    Parlamentarna skupština OSCE-a Foto: Arhiv

Komentari

NA VRH