DOM NARODA PSBIH

Marina Pendeš na konferenciji Grupe za podršku Putu svile

Parlamentarci će biti podijeljeni u četiri radionice

Marina Pendeš: Učestvovat će na konferenciji od 5. do 7. septembra. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

4.9.2019

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš učestvovat će na 3. međunarodnoj konferenciji Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a, koja će od 5. do 7. septembra biti održana u Andermatu u Švicarskoj. 

Konferencija, čiji je tematski naslov "Inicijativa Pojas i put - pokretač Ciljeva održivog razvoja", organizira se pod zajedničkim pokroviteljstvom Delegacije Federalne skupštine Švicarske i Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a. 

Skup parlamentaraca u Švicarskoj bit će podijeljen u četiri radionice, koje su posvećene stvaranju održive infrastrukture, ublažavanju rizika poslovanja, promociji transparentnosti i dobrog upravljanja, kao i daljnjim perspektivama saradnje između država članica. 

Konferencija će biti odlična prilika za održavanje multilateralnog dijaloga o ekonomskoj, političkoj i humanitarnoj saradnji između država članica Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Parlamentarna skupština OSCE-a. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.