SASTANAK

Susret Tegeltija – Satler: EU spremna pomoći BiH

Razgovaralo se o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i regionu zbog pojave koronavirusa

Satler i Tegeltija razgovarali u Sarajevu. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba

19.3.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattlet). Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i regionu zbog pojave koronavirusa.

Predsjedavajući Tegeltija istaknuo je da su nadležne institucije u BiH reagirale blagovremeno i preduzele neophodne aktivnosti, čiji je cilj eliminacija posljedica koje izaziva virus.


Sastanak Satlera i Tegeltije. Vijeće ministara BiH

Predsjedavajući Tegeltija pozvao je tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH sve zemlje članice EU da pokažu više solidarnosti prema zemljama zapadnog Balkana koje se, također, suočavaju s velikim izazovima u vezi sa pojavom koronavirusa, a koje pokazuju nesumnjivo opredjeljenje ka evropskim integracijama.

Šef Delegacije EU u BiH iskazao je ovom prilikom spremnost za pomoć EU u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH te je istaknuo da će Evropska unija pripremiti poseban program podrške privredi BiH i zemljama zapadnog Balkana, nakon okončanja krize izazvane pojavom koronavirusa.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.