SASTANAK Predsjedavajući Vijeća ministara BiH razgovarao sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH

Susret Tegeltija – Satler: EU spremna pomoći BiH

Razgovaralo se o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i regionu zbog pojave koronavirusa

Avaz.ba

Satler i Tegeltija razgovarali u Sarajevu

Foto: Vijeće ministara BiH


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattlet). Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i regionu zbog pojave koronavirusa.

Predsjedavajući Tegeltija istaknuo je da su nadležne institucije u BiH reagirale blagovremeno i preduzele neophodne aktivnosti, čiji je cilj eliminacija posljedica koje izaziva virus.

  • Sastanak Satlera i Tegeltije

    Sastanak Satlera i Tegeltije

    Foto: Vijeće ministara BiH


Predsjedavajući Tegeltija pozvao je tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH sve zemlje članice EU da pokažu više solidarnosti prema zemljama zapadnog Balkana koje se, također, suočavaju s velikim izazovima u vezi sa pojavom koronavirusa, a koje pokazuju nesumnjivo opredjeljenje ka evropskim integracijama.

Šef Delegacije EU u BiH iskazao je ovom prilikom spremnost za pomoć EU u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH te je istaknuo da će Evropska unija pripremiti poseban program podrške privredi BiH i zemljama zapadnog Balkana, nakon okončanja krize izazvane pojavom koronavirusa.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama.

NA VRH

Podijeli članak na