DRUŠTVENE MREŽE

Efendija Velić: Noćas ću tužan zaspati

Noćas ću tužan zaspati, jer me je danas jedna vijest baš rastužila, bukvalno presjekla i sledila, počinje je status efendije Velića na Favebuuku

Sarajevski efendija Muhamed Velić. Arhiv

A. Č.

11.10.2020

Sarajevski efendija Muhamed Velić vrlo je aktivan na društvenim mrežama. Svojim pričama uvijek potstakne na razmišljanje, a svaka je puna životnih poruka.

- Noćas ću tužan zaspati, jer me je danas jedna vijest baš rastužila, bukvalno presjekla i sledila. Naime, ove godine, četiri dana nakon rođenja moga sina Zejda, kod jednog ahbaba rodilo se zdravo muško dijete, dao mu je ime Zeid. Sreli smo se u čaršiji nakon toga pa smo u radosti prepričavali neke detalje, kako su ublizu rođeni, kako imaju ista imena itd.  

Danas sam čuo tu bolnu vijest da je ta slatka beba kod mog ahbaba sinoć, tačno nakon dva mjeseca, od bronchiolitisa preselila na bolji svijet. Napisali su zajednički status na FB, supruga mu i on, kazavši da im je žao što nismo upoznali njihovog malog Zeida, uljepšao bi nam dan svojim osmijehom. Za pasoš su ga morali slikati tri puta jer se samo smijao. Hvala Allahu što ih je počastio da budu njegovi roditelji pa makar i ta dva mjeseca. Jedva čekaju da se druže i ponovo igraju s njim, njihovim malim melekom u džennetu.

Kad sam ovo pročitao, zaista, ne znam kako sam ikindiju namaz klanjao, ali sam dugo onda ostao i dovio za sve njih - da im uzvišeni Allah podari vjere, sabura i snage, a malog Zeida nastani u džennetu kod najljepšeg dvorca Daruš-Šakirina gdje će čekati svoje roditelje pa da ih uvede u njega.

Allahumme amin - napisao je efendija Velić na Facebooku.

Noćas ću tužan zaspati, jer me je danas jedna vijest baš rastužila, bukvalno presjekla i sledila. Naime, ove godine,...

Objavljuje Muhamed VelicPetak, 9. listopada 2020.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.