KOMESAR ZA PROŠIRENJE

Varhelji: Na institucijama je sada da završe započeti proces u Mostaru

Komesar se oglasio na Twitteru povodom kašnjenja u potvrđivanju izbornog procesa u gradu Mostaru

Oliver Varhelji. Avaz

Piše: E. T.

19.1.2021

Lokalni izbori koji su održani u Mostaru prošlog decembra bili su veliko dostignuće, ali na odgovornim institucijama je sada da završe započeti proces, kazao je evropski komesar za proširenje politiku susjedstva Oliver Varhelji (Varhelyi).

Komesar se oglasio na Twitteru povodom kašnjenja u potvrđivanju izbornog procesa u gradu Mostaru, istaknuvši kako bh. vlasti moraju brzo reagirati.

- Izbori koji su održani u Mostaru prošlog decembra, prvi put nakon 12 godina, predstavljaju veliko dostignuće. Stoga, od velike je važnosti da nadležne institutcije završe posao brzo kako bi rezultati glasanja bili ovjereni - kazao je Varhelyi.

Prema posljednjoj odluci Centralne izborne komisije, na izborima održanim krajem prošle godine, 13 mandata u Gradskom vijeću osvojio je HDZ BiH, 11 koalicija za Mostar, šest Bh. blok, tri HRS te Prva Mostarska partija i lista Ostajte ovjde po jedan glas.

Uslijedile su mnogobrojne žalbe i zahtjevi za ponovno brojanje glasova, a CIK još uvijek nije potvrdio izborne rezultate.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.