STAVOVI

Okerić: Skupština KS je najaktivnija zakonodavna institucija u Bosni i Hercegovini

Navodi da je u prvih osam mjeseci ove godine bilo je 21 zasjedanje, od toga 17 sjednica i četiri nastavka sjednica

Elvedin Okerić. ARHIV

S. Š.

7.9.2021

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić na današnjoj sjedinici Skupštine KS izjavio je da je ova zakonodavna institucija najaktivnija u Bosni i Hercegovini.

Objavio je podatke za koje smatra da potvrđuju njegovu ocjenu. Navodi da je u prvih osam mjeseci ove godine bilo je 21 zasjedanje, od toga 17 sjednica i četiri nastavka sjednica.

Istakao je da su usvojene izmjene i dopune 12 zakona te da su u javnoj raspravi tri nacrta zakona. Riječ je o: Zakonu o izmjenama i dopunama Zakonu o dopunskim pravima boraca, Zakonu o šumama, Zakonu o nadležnostima organa vlasti u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, Zakonu o državnoj službi, Zakonu o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija, Zakonu o taksi prijevozu, Zakonu o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama, Zakonu o turizmu, Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju, Zakonu o srednjem obrazovanju, te Zakonu o udžbenicima. 

Okerić je istakao da je obaveza Skupštine KS da štiti interese građana, te da osigura bolji ambijent života i rad.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.