PODRŠKA ZA BIH

Zvizdić sa Kaskoneom: Kandidatski status bit će od koristi za građane, ekonomiju i investicije

Usaglasili su se da su bilateralni odnosi između BiH i Italije dobri i da ima prostora za unapređenje

Sa sastanka. Parlament BiH

Piše: N. Ć. / Fena

7.12.2022

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas sa direktorom Ureda za jadransku regiju i Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova Repulike Italije Andreom Kaskoneom (Cascone). Razmijenili su mišljenja o političkoj situaciji u BiH.


Dobri međusobni odnosi od velikog značaja

Zvizdić je upoznao direktora Kaskonea sa rezultatima prethodnih izbora i o formiranju vlasti u BiH.

Usaglasili su se da su bilateralni odnosi između BiH i Italije dobri i da ima prostora za unapređenje. Direktor Kaskone rekao je da Republika Italija u potpunosti podržava članstvo BiH u Evropsku uniju (EU) i NATO.

 - Mi Italiju posmatramo kao dio šireg mediteranskog regiona i od velike je važnosti da imamo dobre međusobne odnose - rekao je tokom susreta Zvizdić i izrazio očekivanje da će Vijeće EU na sjednici 15. decembra odobriti kandidatski status za BiH.

Zahvala za podršku

Zvizdić se zahvalio na činjenici da je Italija uvijek podržavala put BiH ka Evropskoj uniji. 

 - Kandidatski status za BiH bio bi veliki podstrek za novu vlast da krenemo u neophodne reforme, te da što prije dođemo u situaciju da otvorimo pregovaračke klastere za članstvo. Kandidatski status će biti od ogromne koristi za građane, za ekonomiju i za investicije - rekao je Zvizdić tokom susreta, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.