VRIJEME

Civilna zaštita HNK: Pripremite se za veliki snijeg

Niske temperature otežavat će svakodnevne aktivnosti stanovništva

U upozorenju su jasno navedeni koraci koje je potrebno što prije provesti. S. Šabić

Avaz.ba

8.1.2019

Prema podacima koje je objavio Federalni hidrometeorološki zavod, tokom naredne sedmice od 9. - 12. 1., očekuju obilnije snježne padavine, u nižim predjelima do pola metra, a na planinama i do visina od jednog metra, kojima će prethoditi i slijediti niske temperature.

S obzirom na najavljeno nevrijeme, Uprava za civilnu zaštitu Hercegovačko–neretvanskog kantona izdala je upozorenje. 

Upozorenje o nadolazećim snježnim padavinama izdato je svim općinskim službama Civilne zaštite u HNK, Civilnoj zaštiti Grada Mostara te Ministarstvu saobraćaja i veza HNK. 

U upozorenju su jasno navedeni koraci koje je potrebno što prije provesti, a to su: da navedene službe izvrše kontrolu vlastitih resursa i spremnost vlastitih službi, izvrše kontrolu ugovornih firmi zaduženih za održavanje putnih komunikacija i putne infrastrukture iz njihove nadležnosti. 

U upozorenju se, također, navodi da su službe dužne izvršiti upozoravanje pravnih i fizičkih osoba na obavezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata.

Kako Civilna zaštita HNK navodi u svom saopćenju, ove padavine i najave niskih temperatura otežavat će svakodnevne aktivnosti stanovništva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.